Useful

Before / After: A modernized 90 m2 Haussmann apartment

Before / After: A modernized 90 m2 Haussmann apartment


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Two and a half months of work were necessary to transform and refurbish this Parisian apartment of 90m², with a busy decoration and badly appointed rooms. We open the doors of this exceptional place, which has become a haven of softness and femininity, in the hands of interior designer Charlotte Soissons Lenormand and interior designer Valérie Laporte-Volatier from Agence Les Murs ont des ears. Area : 90m² Budget : 110,000 euros

A cozy and practical lounge for a mother and daughter


Before : Although the living room benefits from a pleasant surface of 32.5 m², it is impossible to realize the real potential of this room as the space is poorly arranged and the decoration gone. After : Successful facelift for this sleek and modern salon at the same time. The cream sofa, accompanied by its mirror coffee table and ecru-silver metallic carpet, strongly contribute to the softness that emerges from the room. Elegant and functional, the space is equipped with a custom-made bookcase with sliding door, allowing the current owner to hide his television to the rhythm of his desires. Niches of different dimensions also punctuate the composition.

Modern industrial style cuisine


Before : Lacking charm, this 15m² rustico-Provencal-style kitchen, predominantly yellow, would need a little facelift. After : With its contemporary lines, its white satin furniture and its aluminum gray laminate worktop, the kitchen in red and white tones now displays a very chic and subtle industrial style. The dining table and the cherry pattern table enhance the composition with their passion red color. Finally, recessed spotlights and two elegant suspensions arranged above the dining table, bring the brightness that was once lacking.

A colorful children's room


Before : Impersonal, this room is a real catch-all. With its wooden furniture, the room would need a touch of color in order to personalize the space and bring it personality. After : At the request of the owner of the premises, the 13 m² children's room was accessorized from existing furniture, predominantly red and pink. The interior decorator has therefore disseminated, here and there, reminders of these two colors: pink cotton curtains, red carpets, white, red and pink storage modules, or a triptych of canvas ... which come in small subtle touches energize the space and modernize it.

A bathroom dedicated to well-being


Before : Total wood look for this poorly functional 4.8 m² bathroom with a single basin. After : Change of atmosphere for this refined and natural bathroom. A true haven of peace, the alliance of beige, taupe and gray hues play a key role in creating a relaxing, warm and cocooning atmosphere at the same time. Reduced by one meter, it now has a large mirror to increase the volume of this reduced space. The vanity top, meanwhile, has been enlarged to accommodate a double sink. To liven up the wall and the floor of the bathroom, a set of strips with small taupe tiles was placed on the gray tiles and a large taupe tile was placed on the floor thus infusing a contemporary spirit, inspired by Spa. Project carried out by interior designer Charlotte Soissons Lenormand and interior designer Valérie Laporte-Volatier Interior design and architecture agency Les Murs ont des Oreilles